Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Divattörténeti kiállítás külföldön képes leírás - Divattörténet, korok divatja.tlap.hu
részletek »

Divattörténeti kiállítás külföldön - Divattörténet, korok divatja.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: divattortenet.tlap.hu » Divattörténeti kiállítás külföldön
Keresés
Találatok száma - 10 db
Brighton-hove

Brighton-hove

Üdvözöljük a rendkívüli öröm és extravagáns palotában. épült a Prince Regent, a későbbi IV György király, szakaszosan 1787 és 1823 között a Royal Pavilion figyelemre méltó egzotikus keleti megjelenése belül és kívül egyaránt. Ez a csodálatos öröm királyi palota tiszteltek divatos Regency társadalomban, és még egy megkülönböztető mérföldkő élénk Brighton ∓Hove ma. A Royal Pavilion ad otthont néhány legszebb gyűjtemények és példák a chinoiserie stílus Nagy-Britanniában. 4/5 Pavilion épületek Brighton BN1 1EE Egyesült Királyság

Museum of costume

Museum of costume

Csak nagyon ritkán, hogy a divatos ruha, a 17. századi jelenik meg múzeumok ebben az országban. Ennek oka, ruha, több mint 400 évvel ezelőtt éppen nem éli túl az utókor számára. A szeptember 22-én azonban a Fashion Múzeum Bath nyílik egy kis kijelző néhány legritkább fennmaradt történelmi darab divat a 17. századból származó bármely múzeumban bárhol a világon. Az új kijelző a Tanácsban működő múzeum, magában foglalja a közel 20 példát gyönyörűen díszített kesztyű, kezdve az időpont a korábbi évekhez képest a század, amikor I. Jakab király volt az unokája, amikor 1660s Charles II-ben újra a trónra. Ebben a történelmi kontextusban, egy pár kesztyűt a kijelző különösen érdekes. Ezek a nagy dámszarvasbőr kesztyűk (festett barna) a betétek a vörös selyem szatén hímzett fémszálak, amelyek úgy vélik, hogy tartozott I. Jakab király Minden kesztyűk tételek ruha vagy ruházati, amelyeket viselni de csak különleges alkalmakkor, mint például az, portrét festett, amikor a sitter viselne a legkidolgozottabb ruhát, hogy ezáltal szubliminális üzeneteket a vagyonát és a társadalomban. De ezek a kesztyűt kaptak ajándékba ünnepi vagy hivatalos alkalmakkor. Ismét, ez egy gesztus amelynek célja az volt lenyűgözni, és megmutassuk, mennyire fontos a felajánló az ajándékot.

 Das Deutsche Historische Museum

Das Deutsche Historische Museum

A gyűjtemény több, mint 15.000l textíliák gyűjteményét tartalmazza, mely a 18. század közepétől egészen napjaink ruházkodás és textiltörténetét foglalja magába.Tematikus kiállításai különböző események korának divatjait mutatja be. A kiállítás darabjainak a nagyobb része, az 'új nő' című kiállítás darabjaiból áll, melybe tartoznak: -Charleston és délutáni ruhák a 20-a évekből -Fűző a 18. századból, valamint a fehérneműk a 19. és 20 századból, azok elemzése szerkezeti és higiéniai szempontok alapján. -Illetve a 'fiatalok viselete' tárgykörben a télikabát1968-as évből, hippi bársony kabát, vagy a skinhead bomber dzseki ugyanúgy megtalálható.

Los Angeles County Museum of Art (LACMA)

Los Angeles County Museum of Art (LACMA)

A Los Angeles County Museum of Art (LACMA) egy művészeti múzeum Los Angelesben, Kaliforniában. LACMA a legnagyobb múzeum nyugatra Chicagótól és közel egymillió látogatót vonz évente. Kiállításai felölelik a művészettörténet gazdag lelet gyűjteményét az ókortól napjainkig. Amellett, hogy állandó és időszaki kiállítások vannak, a múzeum film és koncert-sorozatokat is szervez egész évben. A textil és divatrészlegben több, mint húszezer tárgyat őriznek, ami több mint száz év kulturális örökségei. A kiállított darabok az emberi kreativitás a textil-művészet legszebb példái. Különösen jól képviselteti magát az európai reneszánsz és az európai- és amerikai textíliák, kiegészítők és divatos ruhák gyűjteménye. Az osztály kiemelkedő gyűjteménye az iszlám, Dél-és Délkelet-ázsiai és ázsiai anyagok, köztük két iráni XVI században készített szőnyegek.

The Kent State Museum

The Kent State Museum

A Kent Állami Múzeum tartalmazza fontos gyűjteményét a divat és dísztárgyak különböző leleteinek. A nyolc galériából áll, melyben változó kiállítások kerülnek megrendezésre nagy művészek és tervezők segítségével. Szoros az együttműködés az Shannon Rodgers és Jerry Silverman School of Fashion Design és Merchandising a Kent Állami Egyetemmel. A Múzeum biztosítja, hogy a hallgatók első kézből szerezzenek tapasztalatokat történelmi és kortárs divatról, valamint a világ kultúrájának különböző viseleteit. Egy átfogó gyűjteménye az amerikai üveg, finom bútorok, textíliák, festmények és más dísztárgyak iparának, melyek vizsgálatával egyszerre tanulmányozható az adott kordesign-ja.

National Museums Scotland

National Museums Scotland

A múzeum kiállítása bepillantást nyújt különböző divatok és stílusok közé mely az elmúlt 200 évviseletét jellemezte. A szobák egy része azt tükrözi, hogy hogyan használták őket, amikor a Stewart család élt itt. Mások mesélik el a ház történetét, míg egyes titkos-szobák kialakítása a cselszövést és az örömöt szolgálta. Mindezen lakrészek korabeli bútorokkal, ruhákkal berendezve látható.

Victoria and Albert Museum

Victoria and Albert Museum

A művészet és divat legnagyobb múzeuma. 18. század divatja. 19. század divatja. 20. század divatja. Gazdag divattörténeti gyűjtemény, divatillusztrációk. Legújabb divattrendek. Fazon és divatirányzatok évszázadokon, évtizedeken át napjainkig.

Tim

Tim

Az augsburgi Tim textil és ipartörténeti múzeum ruhatörténeti kiállítása az elmúlt 200 év anyagát dolgozza fel. Az oda látogatók 4 féle szemponton keresztül ismerhetik meg a kiállított tárgyakat: - Kik és hogyan hordták a kiállított ruhákat. - Milyen ipari háttere volt egy-egy ruhának.A fennmaradt régi szövőszékek mellet a legújabb szövőgépek régi textíliainak mintáját szövik újra. - A fennmaradt mintakönyvek gazdag gyűjteménye alapján bemutatja az elmúlt 200 év textil karton szövésének legszebb mintáit. - A divat változása a biedermeier ruháktól egészen tubusruháig.

The Textile Museum Washington

The Textile Museum Washington

1925-ben George Hewitt Myers megalapította a Textil Múzeumot, melynek gyűjteménye akkor 275 szőnyegből és 60 különböző textíliából állt. Myers egészen az 1957-ben bekövetkezett haláláig szenvedélyesen gyűjtötte a textilművészet szebbnél szebb leleteit szerte a világ minden tájáról. Ma, a Textil Múzeum egyike a világ legelső speciális művészeti múzeumainak egyikének, melyben évente 25.000-35.000 látogató évente fordul meg a világ minden tájáról. Cím: The Textile Museum 2320 S Street, NW Washington, DC 20008-4088

Hirdetés
Fashion and Textile Museum London

Fashion and Textile Museum London

A Divat és Textil Múzeum egy élvonalbeli központ mely a kortárs divat ruháit, textiljeit és ékszerit állítja ki Londonban. A divatközpontot a legendás brit tervező, Zandra Rhodes alapította. Céljuk a változatos kiállítások, programok szervezése illetve különböző kurzusok megtartása kreatív diákok és a vállalkozások számára. HA már Londonban jársz egyszer... Cím: Fashion and Textile Museum London 83 Bermondsey Street London SE1 3XF

Tuti menü