Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Divattörténeti kiállítás Magyarországon képes leírás - Divattörténet, korok divatja.tlap.hu
részletek »

Divattörténeti kiállítás Magyarországon - Divattörténet, korok divatja.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: divattortenet.tlap.hu » Divattörténeti kiállítás Magyarországon
Keresés
Találatok száma - 5 db
Reneszánsz Panoptikum Ópusztaszeren

Reneszánsz Panoptikum Ópusztaszeren

Az 500 évvel ezelőtti Magyarország megelevenedik. Nézzen körül a reneszánsz Magyarországon! A király már várja! Tökéletesen élethű figurák mutatják be Hunyadi Mátyást és a középkori Magyarországot. A kiállítás egyaránt nagy élmény a gyerekeknek - óvodásoktól a gimnáziumi diákokig -, felnőtteknek és az idősebbeknek. A tárlat meghökkentően élethű figurái, korhű díszletei segítségével egy olyan korba csöppenhet a látogató, amire a mai napig joggal lehetünk büszkék.

Keszthelyi Panoptikum

Keszthelyi Panoptikum

Magyarország legnagyobb Panoptikumában közel negyven magyar király, fejedelem, hadvezér, költő és író megtévesztésig hű viaszszobra látható, melyek korhű öltözékben és környezetben varázsolják a múltat elénk. Atillától Horthy Miklósig, 1500 évet felölelve teszik a látogatót időutazóvá. Külön pódiumra kerültek az erdélyi fejedelmek az 1848-as és a Rákóczi szabadságharc nagyjai, de látható Koppánytól kezdve Szisziig arra érdemes eleink. A helyszín egy összetett pincerendszer, mely a keszthelyi Sétálóutca alá nyúlik. Épületszerkezete múlt századi, ami megfelelő keretet ad a látnivalóknak.

Báthori Panoptikum

Báthori Panoptikum

A Báthori Panoptikumban Ön is egy varázslatos időutazás részese lehet. A Várkastély történelmi tényeken alapuló állandó kiállítása a város múltjához kötődő Báthori család korát és legendáit idézi meg. A XVI-XVII. század jelentős eseményeit összesen negyvenöt életnagyságú figura jeleníti meg öt képben, miközben több neves történelmi személyiség mellett a család hírhedt tagjai is életre kelnek. A hihetetlenül aprólékosan kidolgozott figurák és a korhű környezet kombinációja egyedülálló reneszánsz hangulatot teremt.Ha valaki arra felé jár, nézze meg.

Textil Múzeum

Textil Múzeum

A kiállítás sajtóanyaga: 'A Textil- és Textilruházati Ipartörténeti Múzeum Megnyitása Óbuda, fővárosunk legrégibb lakott kerületének számos kulturális intézménye egy újabbal gyarapodik: 1999. június 18-án megnyílik a Textil- és Textilruházati Ipartörténeti Múzeum. Új színhelye - 1991-ig az Első Magyar Gyapjúmosó angyalföldi szövödéjében működött, - a világhírű, 215 éve a Goldberger Ferenc alapította és nagyvállalattá fejlesztett üzem két műemlék törzsháza (Budapest, III. ker. Lajos u. 136-138.) Az ősi házakban kékfestő nyomottárut gyártott a Goldberger cég két nemzedéken át. A termékeket az 1842. évi Iparműkiállításon már kitüntették, a választékot folyamatosan bővítve az ország legnagyobb textilgyára fejlődött ki.'

Iparművészeti Múzeum

Iparművészeti Múzeum

A leggazdagabb magyar főúri kincsgyűjtemény, az Esterházy-kincstár több mint 300 magyar, nyugat-európai és keleti remekművet foglal magába. A kincstár részét képezik a pompás textíliák, férfi és női főúri viseletek, lakástextíliák. Érdemes megnézni.

Tuti menü