Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Divattörténet, korok divatja linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Divattörténet, korok divatja képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: divattortenet.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 92 db
Jane Austen Bál

Jane Austen Bál

'A Jane Austen Bál egyedülálló rendezvény Magyarországon, melyen a Prónay-kastély múltidéző helyszínei megelevenítik egy patinás, izgalmas korszak hangulatát.' Alsópetény ez a hangulatos kis nógrádi kis falu a Nyugat-Cserhát festői szépségű völgyében fekszik. Az 1750 körül épült barokk Prónay- kastélyban idén megrendezésre kerül a külföldön igazán kedvelt történelmi érát megelevenítő Jane-Austen bál.Kétnapos igen színvonalas és korhű rendezvénynek ígérkezik, adott kornak megfelelő tánc betanításával és dresszkódjával máris belopta magát a szívembe érdemes figyelemmel kísérni a szervezők más hasonló rendezvényeit is!

Tirelli costumi

Tirelli costumi

1964 óta 14 Oscarral kitüntetett jelmeztervező csapat.Filmes kosztümök és reprodukciók készítése a legmagasabb színvonalon.Ez az az oldal, ahol minden kosztüm fanatikus igen sokáig elidőzhet.Korok ruhái, filmes kosztümök, ruhareprodukciók és rekonstrukciók ,mind mind a legigényesebb kivitelben, szakmai etalon a jelmeztervezésben.

Mme Renarde

Mme Renarde

Madame Élizabeth Rénarde Sokan mondták már, hogy rossz századba születtem. Nekik üzenem, hogy tévednek, ugyanis a XXI. század a legjobb, hiszen az összes kor közül választhatok. Madame Rénarde név alatt korabeli ruhákat, reprodukciókat, átírásokat készítek, visszahozva a régimódi romantikát és nőiességet.

Ékszer története

Ékszer története

Az ékszer divatról, és az ékszer eredetéről olvashatsz részletesen, telje értékű információkat találsz a weboldalon. Több évtizedes gyakorlattal rendelkező ötvösök, ékszerészek osztják meg tudásukat az ékszer lexikon felületén. Az ékszer olyan régi, mint maga az emberiség, régibb, mint a ruházat, mert az ember hiúsága és önmagát díszítő kedve már akkor is, ott is érvényesült, ahol a kultúra hiánya és az éghajlati viszonyok az öltözködést feleslegessé tették. Az ékszerek már kialakulásuk kezdetén is többnyire ajándék tárgynak készültek. Saját célra szinte alig készült ékszer, ezért megfigyelhető, hogy a ősközösségekben mimnél ékszeresebb volt egy ember, az azt jelentette, fontos szerepet tölt be a közösség életében.

Caroso Il Ballarino (1581)

Caroso Il Ballarino (1581)

'Caroso Il Ballarino' (1581) című táncosok számára kiadott könyv illusztrációi.Telis-tele szebbnél szebb női és férfi reneszánsz ruhákkal.A könyv fekete-fehér metszeteinek képei mely tánclépéseket volt hivatott megértetni az olvasóval az oldalról kis és nagy felbontásban is letölthetőek.

Hirdetés
19.-20. századi gyerekruhák

19.-20. századi gyerekruhák

costume, historic costume, fashion history, fashion, Victorian fashions, wedding fashion history, bridal dress history, Edwardian fashions, 1920s fashions, flapper fashions, flapper dresses, costume books, costume designer, hairstyle history, retro fashions, Bustle fashion, Edwardian fashions, 20th century fashions, hairstyles history, fashion designer history, Elizabethan fashions, Halloween costumes, carnival, Mardi Gras, masquerade, historic sewing patterns, sewing classes, online sewing classes, fashion history education, vintage etiquette books, Victorian etiquette books, color history

19.századi divatillusztrációk

19.századi divatillusztrációk

Alter es Kiss volt az egyik vezető divatház Közép-Európában. A divatház 1829-ben kezdte meg működését Budapesten , Magyarországon készített ruhákat az elit és a bécsi királyi család részére . Amint arról a Magyar Bazár 1866-ban beszámol: 'Az egész ország ismeri a jó hírnevét. Kétségtelen, minden nő ... ismeri az áruház legjobb tulajdonságait ... Nemzedékek előtt, a nők vásárolnak használt ruhát alapítványi az Alter Csók es üzlet, és most, úgy az unokák. ' Az első üzletet 'Alter es Kiss' néven Alter Antal alapította 1829-ban. Erről többet a wikin olvashat angolul.

Öltözködés kultúra

Öltözködés kultúra

Öltözködés kultúra nem csak suliba járóknak, tematikusan megírt cikkekben képeket is találni.Szerintem itt is találni sok okosságot, legalábbis a divattörténeti alapok szépen egy csokorba vannak szedve.Sulinet digitális tudásbázisában tehát viselettörténeti okosságok is fellelhetők, nem csak matek és fizika!:-D

Szocialista divat

Szocialista divat

Szuper oldal , teles-teli szocialista kor képeivel, plakátival, melyek gyűjteményéhez az oldalra látogatók is tehetnek ajánlást, merthogy online képgyűjtést is hirdetnek.Aki retrózni szeretne annak ez kötelező, én speciel megtaláltam a rakéta mászókát, ami a mostani játszóterekről már totál eltűnt!

Hirdetés
Forgolódás a  divat körül

Forgolódás a divat körül

Milyen volt az első divatlap? Honnan ered a kombiné viselete? Mióta használunk gombolást? A női kézitáskát mióta viselik? Mióta divat a magas cipősarok? Mióta viselnek a nők kalapot? Ki találta fel a kötést és horgolást? Volt-e cipőjük a honfoglaló magyaroknak? Mióta viselnek az emberek szandált? Mikor jött divatba a borotválkozás? Mióta divatos a bajusz? Mióta viselnek a férfiak hosszú hajat? Mióta viselnek nyakkendőt a férfiak? Mióta viselnek mellényt? Mióta viselnek raglánt? Miért spencer a kurta kiskabát? Honnan ered az élére vasalt nadrág divatja? Mióta divat a bricsesznadrág és kik viselték? Hogyan alakult ki a kalap? Milyen a vaskalap? Mit tudunk a kesztyűviselet múltjáról? Mióta divat a gomblyukvirág? Ki találta fel az esernyőt? Miért kockás a skót népviselet? Honnan származik az anorák? NA ha ezekre nem tudod a választ , akkor válaszd ezt az oldalt és katt!

Fashion.network képek és videók

Fashion.network képek és videók

Nagyon jó kis oldal regisztrálás után a legújabb divat infók mellett régi divattörténeti képek ill. videókat is találhat az ember fia.Jó nassolást hozzá!Amúgy meg egy közösségi oldal ,ahol más divattörténet mániákusokkal is megismerkedhet.

Brighton-hove

Brighton-hove

Üdvözöljük a rendkívüli öröm és extravagáns palotában. épült a Prince Regent, a későbbi IV György király, szakaszosan 1787 és 1823 között a Royal Pavilion figyelemre méltó egzotikus keleti megjelenése belül és kívül egyaránt. Ez a csodálatos öröm királyi palota tiszteltek divatos Regency társadalomban, és még egy megkülönböztető mérföldkő élénk Brighton ∓Hove ma. A Royal Pavilion ad otthont néhány legszebb gyűjtemények és példák a chinoiserie stílus Nagy-Britanniában. 4/5 Pavilion épületek Brighton BN1 1EE Egyesült Királyság

Museum of costume

Museum of costume

Csak nagyon ritkán, hogy a divatos ruha, a 17. századi jelenik meg múzeumok ebben az országban. Ennek oka, ruha, több mint 400 évvel ezelőtt éppen nem éli túl az utókor számára. A szeptember 22-én azonban a Fashion Múzeum Bath nyílik egy kis kijelző néhány legritkább fennmaradt történelmi darab divat a 17. századból származó bármely múzeumban bárhol a világon. Az új kijelző a Tanácsban működő múzeum, magában foglalja a közel 20 példát gyönyörűen díszített kesztyű, kezdve az időpont a korábbi évekhez képest a század, amikor I. Jakab király volt az unokája, amikor 1660s Charles II-ben újra a trónra. Ebben a történelmi kontextusban, egy pár kesztyűt a kijelző különösen érdekes. Ezek a nagy dámszarvasbőr kesztyűk (festett barna) a betétek a vörös selyem szatén hímzett fémszálak, amelyek úgy vélik, hogy tartozott I. Jakab király Minden kesztyűk tételek ruha vagy ruházati, amelyeket viselni de csak különleges alkalmakkor, mint például az, portrét festett, amikor a sitter viselne a legkidolgozottabb ruhát, hogy ezáltal szubliminális üzeneteket a vagyonát és a társadalomban. De ezek a kesztyűt kaptak ajándékba ünnepi vagy hivatalos alkalmakkor. Ismét, ez egy gesztus amelynek célja az volt lenyűgözni, és megmutassuk, mennyire fontos a felajánló az ajándékot.

Divattörténet

Divattörténet

Az első, magyar divat és viselettörténeti oldal. Átfogó összefoglalás a divat változásairól az ókortól a XX. század végéig. Nyolc korszak, több mint 12 000 kép, részletes ismertetők, fennmaradt ruhák, korabeli fotók segítenek a tájékozódásban! A divat egy társadalmi megállapodás. Egy emberekb?l álló, nagy csoport konszenzusának eredménye. Stella Blum

Viona-art

Viona-art

Viona az az oldal ami számos inspirációt ad sok kosztüm fanatikusnak, többek közt nekem is. Igényes honlap sok képpel amelyeket ő készít, dizájnol és fényképez.Az általa készített ruhákon különböző történelmi korok stíluselemei ismerhetőek fel illetve mixeli azokat szinte művészi módon. A korabeli szabásvonalakat modernebb anyagokkal kombinálja, művészi repertoárját a gothic öltözetektől kezdve a nagy minőségű viselettörténeti korokat idéző jelmezeken keresztül szebbnél-szebb ruhák alkotják. Goth találkozók és rendezvények,fesztiválok igényesebb fellépői és részvevői szívesen 'villognak' Viona-Art ruhákban. A hölgy szerevezője több kosztümös összejövetelnek is: - Danse Macabre - Gala Nocturna - Saraband báll Belgiumban Erősen ajánlott oldal.

Lavendersgreen

Lavendersgreen

Nagyon jó 19. századi ruhákat rekonstruáló hölgy honlapja. Pdf- ben letölthető katalógussal! Az oldal angol bemutatkozása: Lavender's Green creates authentic reproduction clothing and accessories for various vintage styles from 1776 to 1945. We can costume for events that include Colonial, Regency, Victorian, Civil War, Pioneer, Old West, Gold Rush, Arts and Crafts, Edwardian, early Automobile, Roaring Twenties, the Depression, and World War II. We offer a printed catalog of basic styles which you can order in your choice of fabrics. Or, we will be happy to custom design something to your specifications. Our historic fashions are inspired by solid research and a genuine appreciation for the art of clothing. We pride ourselves in putting great thought, care, and experience into everything we do.

Fashions of time

Fashions of time

16, 18, 19 század nöi viseletének rajongója, ki maga készíti ruháit. Blogger angol nyelvű rövid, de ütős bemutatkozása: Hello fabulous readers! This page is for everyone curious to know a little more about me: 1. I'm a Texas girl born and raised 2. I have a fabulous Husband, precious Pom, and handsome Kitten Kat 3. I have degree in Fashion Design 4. I can spend hours in a good antique shop 5. I could always use a bigger studio

Tuti menü