Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rendezvények, programok korhű ruhákban képes leírás - Divattörténet, korok divatja.tlap.hu
részletek »

Rendezvények, programok korhű ruhákban - Divattörténet, korok divatja.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: divattortenet.tlap.hu » Rendezvények, programok korhű ruhákban
Keresés
Találatok száma - 14 db
Jane Austen Bál

Jane Austen Bál

'A Jane Austen Bál egyedülálló rendezvény Magyarországon, melyen a Prónay-kastély múltidéző helyszínei megelevenítik egy patinás, izgalmas korszak hangulatát.' Alsópetény ez a hangulatos kis nógrádi kis falu a Nyugat-Cserhát festői szépségű völgyében fekszik. Az 1750 körül épült barokk Prónay- kastélyban idén megrendezésre kerül a külföldön igazán kedvelt történelmi érát megelevenítő Jane-Austen bál.Kétnapos igen színvonalas és korhű rendezvénynek ígérkezik, adott kornak megfelelő tánc betanításával és dresszkódjával máris belopta magát a szívembe érdemes figyelemmel kísérni a szervezők más hasonló rendezvényeit is!

Csűrszínházi Napok

Csűrszínházi Napok

A 9. Csűrszínházi Napok különleges programja volt a mikházi Reneszánsz panzió teraszán megrendezett díszlet- és kortörténeti jelmezbemutató. Az udvart ellepték a középkori ruhák, köztük megtalálhattuk Szent István palástjának másolatát, sőt a koronát is láthatták az érdeklődők. Ezenkívül különböző mesefigurák jelmezeit is felvonultatták a rögtönzött kifutón. A ruhák alkotója Húros Annamária díszlet-, jelmeztervező és belsőépítész, aki többszáz magyarországi színdarab és nagyprodukció ruháit álmodta meg, sőt a sajátos zenét és látványvilágot felvonultató Nox együttes ruhái is az ő kreativitását dicsérik.

Élménybirtok

Élménybirtok

A bikali Élménybirtok Magyarország első tematikus élményparkja. Egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével. A reggeltől estig tartó időutazás során kortól és nemtől függetlenül, gyermek és felnőtt egyaránt megtalálja a számára legizgalmasabb elfoglaltságot, időtöltést. A 7,5 hektáron elterülő birtok területileg 5 nagy egységre tagolódik: a Középkori Falu, az Óváros, a Főtér, a Reneszánsz Palota és a Lovagi Küzdőtér. A közel 35 építményben műhelyek, boltok, vendéglátó egységek és képzésre, foglalkozások megtartására alkalmas helységek kerültek kialakításra.

Emese park

Emese park

Az Őskultúra Alapítvány célja az Emese-parkkal, hogy szakmailag hiteles programokkal segítse a korai Árpád-kor széles körű megismertetését, a korszak kísérleti régészeti, ún. 'történelmi életmód rekonstrukciós' feldolgozását. Építettek egy X- XI századi települést, ebbe beköltözve életvitelszerűen jelenítik meg egy államalapításkori ispáni vár életét.

Savaria karnevál

Savaria karnevál

Savaria történelmi karnevál minden év augusztusában kerül megrendezésre Szombathelyen. A korábbi évekhez hasonlóan idén is lesz Jelmezes Felvonulás, Karneválszínház, Borok Utcája, Művészetek Utcája, Mediterrán Udvar, Keleti Udvar, Öreg Város Vására és a gyerekeket a Kalandvár várja. A Savaria Történelmi Karnevál Közép-Európa legnagyobb historikus fesztiválja, amely a Savaria történelmi múltjának felelevenítése mellett izgalmas zenei koncertekkel, történelmi játékokkal, vásári forgataggal, kézműves vásárral, rabszolgavásárral, jelmezes felvonulással, gyerekprogramokkal és gasztronómiai élményekkel is várja a látogatókat.

Visegrádi palotajátékok

Visegrádi palotajátékok

Minden év julius 7.-én fényes ünnepség veszi kezdetét a visegrádi palotában. A hagyományőrzők próbálják feleleveníteni Mátyás király korát. Van itt minden: reneszánsz lakoma, dinom-dánom, csata és lovagi torna korhű viseletekben, nem mellesleg jót lehet kirándulni.

Stefánia fesztivál

Stefánia fesztivál

Engedjék meg, hogy a testet és lelket is felüdítő, különleges atmoszférájú rendezvényünkre, a Stefánia Fesztiválra hívjam fel a figyelmüket. Egy mindannyiunk által vágyott, békebeli hangulatot szeretnénk Siófokon megidézni, ami jellemezte az Osztrák-Magyar Monarchia időszakát. Az 1800-as évek vége felé vált városunk közismert és kedvelt üdülőhellyé, amikor a fürdőkultúra virágzásnak indult. Ez volt a kezdet, és Siófok mára a legismertebb fürdőhellyé nőtte ki magát. A tavalyi fesztivál korhűségre törekvő, nosztalgikus elemeit idén kiegészítjük a napjainkra jellemző produkciókkal.

Tatai barokk fesztvál

Tatai barokk fesztvál

A Barokk Fesztivál egyik alapvető célja Tata csodálatos természeti adottságait kihasználva, gyönyörű barokk épületekben, templomokban minél nagyobb közönségnek megmutatni művészeti kincseinket, értékeinket. A fesztivál 4 művészeti műfajban kínál színvonalas programokat az érdeklődő művészetbarátoknak: zene, képzőművészet, tánc, irodalom-színház.

Váci világi vigalom

Váci világi vigalom

Örömmel várjuk Önöket, Vác történelmi belvárosában és a Duna-parton, mely ez évben is július utolsó hétvégéjén ad otthont a Váci Világi Vigalomnak. A három napos ünnep során, az országosan ismert és elismert művészek mellett, a kiváló helyi produkciókat is díjmentesen tekintheti meg a közönség. Családi programokkal, kiállításokkal, kirakodó vásárral, várjuk vendégeinket, egy gyönyörű városban, ahol a komolyzenétől kezdve a könnyűzenei koncertekig programon szerepel számos minőségi produkció. Felhívjuk figyelmüket, hogy a hagyományoknak megfelelően megrendezésre kerül a nagy sikerű Barokk jelmezverseny, ha van kedve, öltözzön barátaival együtt korhű viseletbe és legyen részese Ön is a város forgatagának.

Hirdetés
Barokk esküvő

Barokk esküvő

2011. augusztus 12-14. Győr-belváros, Széchenyi tér, Víziszínpad - Az országban egyedülálló látványosságot kínál a Barokk Varázsa rendezvénysorozat, ahol a történelmi Belváros épületei valóságos díszletet nyújtanak a jelmezesek színes kavalkádjának. Az esti programok mellett napközben koncertek, vásári komédiák, előadások kínálnak jó szórakozást minden érdeklődőnek, melyek a Barokk Esküvő színpompás ceremóniájában csúcsosodnak ki.

Romantikus Reformkor Füred

Romantikus Reformkor Füred

Romantikus reformkor - Séta a századok között Balatonfüreden 2011. szeptember 23-25-ig. A rendezvény 2011. szeptember 23-25 között kerül megrendezésre a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület és több civil szervezet együttműködésével. Ezen a hétvégén minden a reformkorról szól: a zenei és az irodalmi műsorok különböző helyszíneken (Kisfaludy szabadtéri színpad, Jókai Villa, Anna Grand Hotel, Bergmann Cukrászda), sportbemutatók ( vívás), korabeli szórakozási lehetőségek (tarokk), valamint a színházi előadás, a bál és a mintegy 200 fő korhű jelmezes résztvevő állandó jelenléte a helyszíneken. A Romantikus Reformkor rendezvény szervesen illeszkedik a város történelmi örökségére építő rendezvényeinek sorába. (Jókai-napok, Anna-bál) A megidézett kor történelmi jellegzetességénél, csak Füredre jellemző momentumainál fogva egyedülálló és utánozhatatlan programot és miliőt kínál.

Buda Eliberata

Buda Eliberata

'1686 őszén két birodalom és szövetségeseik serege nézett farkasszemet egymással Buda falai alatt. A 10 000 fős török védők két hónapon keresztül elszántan védték a várat a 60 000 fős keresztény had ellen, a kor haditechnikájának legjavát felvonultatva.' A Buda Eliberata ezt a történelmi pillanatot igyekezik évről-évre sikeresen megidézni korabeli öltözékbe öltözött hagyományőrzők segítségével. Változatos programok lesznek kicsiknek nagyoknak egyaránt.

Nemzeti vágta

Nemzeti vágta

A Nemzeti Vágta ingyenes köztéri rendezvény, ennek megfelelően azon a sajtó képviselői szabadon részt vehetnek, interjúkat, kép és hangfelvételeket rögzíthetnek. A történelem számontartása, az emlékezés, minden nemzetnek elvitathatatlan joga, alapvető kulturális és morális igénye, amit nem szabad - és hosszú távon nem is lehet - elfojtani. A tartalom örök a forma mulandó! Kassai Lajos lovas-íjász világbajnok, a Nemzeti Vágta Kuratórium elnökének szavaival élve: Ne őseinket kövessük, hanem azt, amit őseink követtek. A magyar nemzetben ott a hit, mely minden helyzetben utat mutat számára. Ott az erő, mely segítségével bármikor talpra áll és ott az összetartozás tudata, mely, a hit mutatta úton végig kíséri. E hármas értéket, hit, erő, összetartozás testesíti meg a Nemzeti Vágta is. A ló mitikus tisztelete, szeretete, becsülése és értése a magyar ember génjeiben él. Magyarországnak sikerélményekre, kitörési pontokra van szüksége. Köszönjük a Nemzeti Vágtát életre hívó, azt éveken keresztül elkötelezetten és áldozatosan fejlesztő, szervező, újra és újra megújulni képes kreatív ötletgazdák alkotó munkáját.

Gran Ballo MAgyarországon

Gran Ballo MAgyarországon

Jó fajta program a Nemzeti Múzeumban.Több, mint 100 táncos a múzeum patinás Dísztermében, korhű ruhák, táncra perdülő történelem! Az Olasz Nemzeti Táncszövetség grandiózus vállalkozása Magyarországon. Utazzon velünk a 150 éves születésnapját ünneplő, egységes Olaszországba!

Tuti menü