Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Viselettörténet a jelmeztervezésben képes leírás - Divattörténet, korok divatja.tlap.hu
részletek »

Viselettörténet a jelmeztervezésben - Divattörténet, korok divatja.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: divattortenet.tlap.hu » Viselettörténet a jelmeztervezésben
Keresés
Találatok száma - 5 db
Viona-art

Viona-art

Viona az az oldal ami számos inspirációt ad sok kosztüm fanatikusnak, többek közt nekem is. Igényes honlap sok képpel amelyeket ő készít, dizájnol és fényképez.Az általa készített ruhákon különböző történelmi korok stíluselemei ismerhetőek fel illetve mixeli azokat szinte művészi módon. A korabeli szabásvonalakat modernebb anyagokkal kombinálja, művészi repertoárját a gothic öltözetektől kezdve a nagy minőségű viselettörténeti korokat idéző jelmezeken keresztül szebbnél-szebb ruhák alkotják. Goth találkozók és rendezvények,fesztiválok igényesebb fellépői és részvevői szívesen 'villognak' Viona-Art ruhákban. A hölgy szerevezője több kosztümös összejövetelnek is: - Danse Macabre - Gala Nocturna - Saraband báll Belgiumban Erősen ajánlott oldal.

Jenny Tiramani filmes jelmezkészítő

Jenny Tiramani filmes jelmezkészítő

Jenny Tiramani volt a kreatív igazgatója 2005-ig a londoni Shakespeare Globe Színháznak. Megkapta a 2003-as Olivier-díjat a 'A Vízkereszt, amit akartok' darab jelmezeiért. 1979 - 1997 volt tervezője a Londonban található Theatre Royal Stratford East-nek. Tudor kori angol reneszánsz jelmezeket készít.

Színfalak mögött, színfalak előtt

Színfalak mögött, színfalak előtt

A 'Színfalak mögött - Színfalak előtt' című jelmezkiállítás több, mint egy színháztörténeti bemutató. A színpadi vagy filmes jelmez eredeti funkciójában erősíti a produkció mondanivalóját, megjelenítését, de soha nem válik 'főszereplővé'. Most, a kiállítás alkalmával végre 'testközelbe' kerülnek azok a ruhák, melyeket egyébként csak messziről szemlélhetünk. A szakmai fortélyokat és a különleges felület-kialakításokat is megfigyelheti, így a jelmezkészítés titkaiba is beavatást nyer az érdeklődő.

Történelmi ruhák

Történelmi ruhák

A történelem jelmezeken keresztül. Történelmi korok viseletei által ihletet jópofa jelmezek. A cég elsősorban női felsőruházat gyártásával foglalkozik, de a gyermek és a férfi ruhák készítése terén is van tapasztalatuk. Szakterületünk a jelmezek készítése. Ezen belül a következő történelmi korszakokkal jelmezeit készítik el: - török kor - reneszánsz - 1830-as évek (biedermeier) - 1850-es évek (krinolin divatja) - 1880-as évek (turnür divatja) - 1890-es évek (sonkaujjas ruhák divatja) A későbbiekben ezt a felsorolást ki szeretnénk bővíteni. Nem áll tőlünk távol egyéb korszakok feldolgozása sem. -menyasszonyi, koszorúslány és menyecske ruhák -alkalmi, estélyi ruhák -egyedi kosztümök

Maszk-ara

Maszk-ara

Szombathely nagy múltú jelmezkölcsönzője 2009 januárjától megújult készlettel , új helyen várja kedves régi és új ügyfeleit. Üzletünk két fő profillal rendelkezik:foglalkozunk jelmezkölcsönzéssell és készítéssel, valamint menyasszonyi,menyecske,koszorúslány és alkalmi viseletek kölcsönzésével, tervezésével, méretre készítésével. Tágas belvárosi üzletünk egyik felében a Nyugat-Dunántúli Régió talán legnagyobb jelmezkészletét kínáljuk, legyen szó farsangi bohókás viseletekről, korhű ruhákról, táncruhákról vagy akár alkalmi öltözékekről.

Tuti menü